Sposób przygotowania:
Buchty z truskawkami
Podgrzewamy mleko, dodajemy drożdże, łyżkę cukru i 2 łyżki mąki pszennej, mieszamy. Powstały zaczyn odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Mąkę pszenną przesiewamy do miski, dodajemy żółtka, przestudzoną margarynę, resztę cukru i cukier waniliowy oraz wyrośnięte drożdże i wyrabiamy jednolite ciasto. Ciasto odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie dzielimy je na 8 części i robimy placuszki na których układamy pokrojone wcześniej truskawki i posypane łyżką cukru. Zlepiamy formując kulki, które układamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na 20 minut do wyrośnięcia. Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy przez około pól godziny. Posypujemy cukrem pudrem.