mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Budyniowe naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, inne od tradycyjnych naleśników

Budyniowe naleśniki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Budyniowe naleśniki

 

 

Sposób przygotowania:

Budyniowe naleśniki
Jajka, mleko, wodę, proszek budyniowy, obydwa rodzaje mąk i olej łączę ze sobą, wyrabiam mikserem na gładkie ciasto.
Po czym odstawiam na 30 minut do odstania. Jeśli jest zbyt gęste, dodaje odrobinę mleka.
Po tym czasie na suchej teflonowej patelni smażę naleśniki, z obu stron na jasnozłoty kolor.
Podaję z ulubionymi dodatkami.
Budyniowe naleśniki
W misce łączę jajka, mąki, wodę, mleko i olej, miksuję
Budyniowe naleśniki
Ciasto ma przypominać konsystencją gęstą śmietanę, w razie czego dosypać mąki
Budyniowe naleśniki
Smaże naleśniki na rozgrzanej suchej teflonowej patelni

Tagi:

jajko jajka