Sposób przygotowania:
budyniowiec wg missMarietta
jogurt, jajko, cukier i budyń (proszek) miksujemy na gładką masę, którą następnie podgrzewamy w garnku na bardzo małym ogniu często mieszając. Gdy masa się zagotuje, pół kostki margaryny kroimy na mniejsze części i wrzucamy do gotującej się masy budyniowej. Całość gotujemy aż margaryna się całkowicie rozpuści, pamiętając o częstym (jeśli nie ciągłym!) mieszaniu. Dodajemy namoczone rodzynki. Na tortownicy (dla podanych proporcji najlepsza będzie taka o średnicy 22cm) układamy warstwę biszkoptów. Zalewamy je gorącą masą budyniową, i gdy przestygnie wkładamy do lodówki. Mój przepis na polewę czekoladową: w małym rondelku przygotowujemy polewę czekoladową: kakao, cukier puder oraz Nutellę ucieramy, następnie podgrzewamy na malutkim ogniu, możemy dodać łyżeczkę wody lub mleka, żeby polewa łatwiej się rozprowadzała po cieście. Smarujemy nią wierzch budyniowca i posypujemy go wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny.


