Sposób przygotowania:
Kolorowy budyniowiec z serem
Blaszkę 26 x 38 wykładam papierem do pieczenia.
Z podanych składników wyrabiam kruche ciasto, wylepiam nim formę.
Budynie gotuję osobno(po 2 na pół litra mleka) , wykładam gorący na przemian ( paskami) na kruche ciasto. Odkładam do wystudzenia .
W jednej misce ubijam białka na sztywną pianę, można dodać szczyptę soli. W drugiej ucieram cukier z masłem , dodaję porcjami ser i po jednym żółtku , później wsypuję budyń czekoladowy.
Na koniec dodaję ubitą pianę i mieszam całość. Wykładam na całkiem zimny budyń.
Piekę 50 minut w 180 st. C
Po upieczeniu posypuję tartą białą czekoladą i dekoruję.
Z podanych składników wyrabiam kruche ciasto, wylepiam nim formę.
Budynie gotuję osobno(po 2 na pół litra mleka) , wykładam gorący na przemian ( paskami) na kruche ciasto. Odkładam do wystudzenia .
W jednej misce ubijam białka na sztywną pianę, można dodać szczyptę soli. W drugiej ucieram cukier z masłem , dodaję porcjami ser i po jednym żółtku , później wsypuję budyń czekoladowy.
Na koniec dodaję ubitą pianę i mieszam całość. Wykładam na całkiem zimny budyń.
Piekę 50 minut w 180 st. C
Po upieczeniu posypuję tartą białą czekoladą i dekoruję.
misia5
zbysiowa
Jasne Monia, częstuj się :D
zewa
zbysiowa
Oczywiście, już podaję ;)
2milutka
zbysiowa
Smacznego Agatko :)
Katarzyna J.
jaNina
zbysiowa
Okruszki Janinko :) Ale zapraszam na kolejne :)
zbysiowa
Dziękuję ;)
Ela Dz
czekoladka_m
zbysiowa
Dziękuję Elu:)
zbysiowa
Dzięki, gusta moje i wnusi :)
Elusialew1982
zbysiowa
Dziękuję ;)