SUPERPRZEPIS

Budyniowiec z rabarbarem

  • 6
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Budyniowiec z rabarbarem Więcej zdjęć (5)

Przepis mam od znajomej
Bardzo lubię piec ciasta i patrzeć jak moi domownicy się nim zajadają.Przygotowanie tego ciasta to sama przyjemność

Składniki:

Budyniowiec z rabarbarem

 

 

 

  • Ciasto
  • żółtka jaj -5 szt
  • cukier puder -3 łyżki
  • mąka -500 g
  • margaryna -1 kost
  • kakao - 3 łyżki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • tłuszcz do formy
  • MASA BUDYNIOWA
  • budynie śmietankowe - 2 opak
  • olej -0,5 szkl
  • białka jaj -5 szt
  • cukier -250 g
  • cukier waniliowy - 1 opak
  • cukier puder do posypania ciasta
  • DODATKOWO
  • rabarbar - 350 g
  • cukier -4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Budyniowiec z rabarbarem
Ciasto Z przygotowanych składników zagnieść kruche ciasto. Ciasto podzielić na 2 porcje, włożyć do torebki foliowej i odstawić do zamrażalki na 30 minut. Rabarbar umyć, pokroić w kostkę, zasypać 4 łyżeczkami cukru, odstawić na kilka minut. MASA BUDYNIOWA Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Następnie dodać budyń, wymieszać. Na samym końcu cienkim strumieniem wlać olej, dokładnie wymieszać. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem, wyłożyć pierwszą część ciasta, startą na tarce. Wylać masę budyniową na ciasto, ułożyć na masie rabarbar i zetrzeć resztę ciasta. Piec przez 40 minut w 180 stop. Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Budyniowiec z rabarbarem
Z przygotowanych składników zrobiono kruche ciasto
Budyniowiec z rabarbarem
Masa budyniowa została przygotowana i wyłożona na ciasto
Budyniowiec z rabarbarem
Rabarbar został pokrojony w kostę i wymieszany z cukrem
Budyniowiec z rabarbarem
Na masie budyniowej został ułożony rabarbar

Tagi:

ciasto