Sposób przygotowania:
Budyniowy krem z rabarbarem
Rabarbar oczyścić, umyć, pokroić na kawałki długości 3 cm.
1 szklankę wody zagotować z 1/2 szklanki cukru.
Włożyć rabarbar, podgrzewać 10 minut, wystudzić i odcedzić.Maliny umyć i osuszyć.
Zalać likierem odstawić. Białko ubić na sztywną pianę z 4 łyżkami cukru.
Proszek budyniowy rozrobić z 4 łyżkami mleka i żółtkiem. Resztę mleka zagotować, dodać budyń i chwilę gotować mieszając.
Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru.
W pucharki nakładać warstwy rabarbaru, kremu i malin, ozdobić rozetą śmietany.
1 szklankę wody zagotować z 1/2 szklanki cukru.
Włożyć rabarbar, podgrzewać 10 minut, wystudzić i odcedzić.Maliny umyć i osuszyć.
Zalać likierem odstawić. Białko ubić na sztywną pianę z 4 łyżkami cukru.
Proszek budyniowy rozrobić z 4 łyżkami mleka i żółtkiem. Resztę mleka zagotować, dodać budyń i chwilę gotować mieszając.
Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru.
W pucharki nakładać warstwy rabarbaru, kremu i malin, ozdobić rozetą śmietany.