jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Budyniowy krem z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

efektowny i aromatyczny krem budyniowy lubiany przez dzieci

Budyniowy krem z rabarbarem

Składniki:

Budyniowy krem z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Budyniowy krem z rabarbarem
Rabarbar oczyścić, umyć, pokroić na kawałki długości 3 cm.

1 szklankę wody zagotować z 1/2 szklanki cukru.

Włożyć rabarbar, podgrzewać 10 minut, wystudzić i odcedzić.Maliny umyć i osuszyć.

Zalać likierem odstawić. Białko ubić na sztywną pianę z 4 łyżkami cukru.

Proszek budyniowy rozrobić z 4 łyżkami mleka i żółtkiem. Resztę mleka zagotować, dodać budyń i chwilę gotować mieszając.

Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.

Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru.

W pucharki nakładać warstwy rabarbaru, kremu i malin, ozdobić rozetą śmietany.

Tagi:

jajko jajka