Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Bukiet warzyw w sosie czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zdrowy i pożywny dodatek do daia obiadowego lub jako danie kolacyjne. Ilość poszczególnych składników dowolna.

Bukiet warzyw w sosie czosnkowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bukiet warzyw w sosie czosnkowym

warzywa

sos czosnkowy

Sposób przygotowania:

Bukiet warzyw w sosie czosnkowym
Kalafior i brokuł opłukać, podzielić na różyczki. Marchew obrać i opłukać. Fasolkę szparagową opłukać i obciąć koćówki. Wszystkie warzywa ugotować na parze. Jajo ugotować na twardo.

Warzywa ułozyć ładnie na płaskim talerzu. W środek połozyć jajko ze ściętą końcówką.

Na jajko połozyć czapeczkę z kawałka pomodora z wydrążonym środkiem. 

Skladniki sosu wymieszać. Na pomidorze zrobić patyczkiem kropki sosem. Sosem polać wszystkie warzywa.
Bukiet warzyw w sosie czosnkowym
Przed polaniem sosu warzywa ładnie ułożyć na talerzu