Sposób przygotowania:
Bukiet warzyw w sosie czosnkowym
Kalafior i brokuł opłukać, podzielić na różyczki. Marchew obrać i opłukać. Fasolkę szparagową opłukać i obciąć koćówki. Wszystkie warzywa ugotować na parze. Jajo ugotować na twardo.
Warzywa ułozyć ładnie na płaskim talerzu. W środek połozyć jajko ze ściętą końcówką.
Na jajko połozyć czapeczkę z kawałka pomodora z wydrążonym środkiem.
Skladniki sosu wymieszać. Na pomidorze zrobić patyczkiem kropki sosem. Sosem polać wszystkie warzywa.
Warzywa ułozyć ładnie na płaskim talerzu. W środek połozyć jajko ze ściętą końcówką.
Na jajko połozyć czapeczkę z kawałka pomodora z wydrążonym środkiem.
Skladniki sosu wymieszać. Na pomidorze zrobić patyczkiem kropki sosem. Sosem polać wszystkie warzywa.