Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Bukiet warzyw po raz drugi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Taka zimowa wersja bukietu warzyw ..

Bukiet  warzyw po raz drugi

Składniki:

Bukiet warzyw po raz drugi

 

 

Sposób przygotowania:

Bukiet warzyw po raz drugi
Obrać ziemniaki . Oczyścić kalafiora i podzielić na różyczki . Ułożyć w garnku z grubym dnem ( szerokim ), dołożyć pokrojoną w ćwiartki obraną pietruszkę i oczyszczony por . Zalać wodą , lekko osolić i gotować ok. 30 minut szczelnie przykryte ..Pomidory pokroić .Kukurydzę , groszek i fasolkę szparagową podgrzać w garnku sicie na parze . Odcedzić . Na patelni zarumienić bułkę tartą – dodać masło i roztopić je- wymieszać. Na dużym okrągłym półmisku ułożyć liście sałaty. Warzywa odcedzić . Ułożyć na sałacie. Dołożyć pomidory. Polać masłem z bułeczką . Każdy nakłada sobie na talerz to na co ma ochotę . Oczywiście jeśli mamy więcej warzyw takich jak groszek cukrowy, brokuł, szparagi itp tym lepiej. Można podać dodatkowo dip majonezowo- śmietanowy o smaku ziołowym zamiast polewać masłem z bułką tartą , albo i to i to .. Dip zrobiłam z 2 łyżek miękkiej Fety + 3 łyżki gęstej śmietany kwaśnej + 2 łyżki majonezu + do smaku przyprawa do sałatek koperkowo-ziołowa Knorra .

Tagi:

tarta sałata