Sposób przygotowania:
Bukiet warzyw kwiatowy na chrupiącym placku
Na rozgrzane na patelni sklarowane masło wrzuć warzywa. przesmaż je krótko, podlej je wodą. Lekko posól, dodaj tymianek i czosnek granulowany - duś do miękkości pod przykryciem. Obierz i zetrzyj ziemniaki i cebulę. Dodaj 1 jajo, dużą szczyptę soli i pieprzu oraz 1 łyżkę mąki pszennej. Wymieszaj dokładnie. Smaż na rozgrzanym oleju chrupiące placuszki. W międzyczasie dodaj do miękkich warzyw śmietankę wymieszaną z mąką. Zagotuj sos a warzywami, dodaj większą część startego sera. Gdy ser się rozpłynie dopraw warzywa do smaku białym pieprzem i solą, jeśli trzeba. Podawaj sos z bukietem warzyw na chrupiących plackach. Przed podaniem posyp startym serem.