Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bułeczki cynamonowe z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Słodkie i aromatyczne bułeczki cynamonowe.

Bułeczki cynamonowe z rodzynkami

Składniki:

Bułeczki cynamonowe z rodzynkami

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki cynamonowe z rodzynkami
Masło rozpuścić w rondlu, ostudzić. Połowę mleka połączyć z drożdżami i cukrem, wymieszać. Masło wymieszać z resztą mleka, dodać jajka i wymieszać. Połączyć suche składniki: mąkę, sól, dodać zaczyn z drożdży oraz cynamon. Dolać płynne składniki. Dodać rodzynki i zagnieść ciasto. Ciasto odstawić, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Z ciasta formować małe bułeczki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić do wyrośnięcia na kilkanaście minut. Piec do 20 min. w temp. 210 st. C.