Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bułeczki czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne bułeczki, dobre do burgerów lub kanapek.

Bułeczki czosnkowe

Składniki:

Bułeczki czosnkowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki czosnkowe
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto na patelni. Z drożdży i wody zrobić zaczyn. Połączyć mąkę, oliwę, sól, zaczyn. Dodać przeciśnięty czosnek i podsmażoną cebulę, wyrobić gładkie ciasto i odstawić na ok. godz. Z ciasta uformować średniej wielkości bułeczki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować masłem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem. Piec w temp. 190 st. C. ok. 25-30 min.