lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Bułeczki drożdżowe,

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bułeczki drożdżowe-bardzo smaczne

Bułeczki drożdżowe,

Składniki:

Bułeczki drożdżowe,

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki drożdżowe,
Drożdże rozetrzyj z odrobina mleka i cukrem. Rozczyn odstaw na chwile do wyrośnięcia, następnie dodaj do niego wszystkie pozostałe składniki i wyrób ciasto które na około 60 minut odstaw do wyrośnięcia w cieple miejsce ciasta formuj bułeczki które ułóż na pergaminie, przykryj ścierką i odstaw do wyrośnięcia przez kolejna godzinę, następnie posmaruj je białkiem ewentualnie posyp makiem lub kminkiem i wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni.