Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką
W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, cukier i cukier waniliowy.
Mieszamy dokładnie i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Z ciasta rwiemy kawałki, robimy kulki, wykładamy na natłuszczoną blaszkę piernikową i spłaszczamy.
Morele kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Układamy na bułeczkach.
Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Posypujemy bułeczki.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Mieszamy dokładnie i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Z ciasta rwiemy kawałki, robimy kulki, wykładamy na natłuszczoną blaszkę piernikową i spłaszczamy.
Morele kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Układamy na bułeczkach.
Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Posypujemy bułeczki.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)