mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Bułeczki drożdżowe do kebaba

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bułeczki do kebaba i surówki

Bułeczki drożdżowe do kebaba

Składniki:

Bułeczki drożdżowe do kebaba

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki drożdżowe do kebaba
Do letniej wody wrzucamy drożdże ,pokrojony w plasterki czosnek, szczyptę soli i cukru oraz szklankę mąki i ziemniaki wyrabiamy i zostawiamy do wyrośnięcia. po około 30 minutach,gdy ciasto wyrośnie dokładamy pozostałą mąkę przyprawy i jajka znów wyrabiamy i zostawiamy na kolejne 15 minut.Po tym czasie formujemy kulki i układamy na wysmarowanej tłuszczem formie. Pieczemy około 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.Przed włożeniem do piekarnika silikonowym pędzelkiem smarujemy bułeczki wodą , by się nie zarumieniły podczas pieczenia . Po wyjęciu z piekarnika owijamy bułeczki folią aluminiową,by się nie zsychały i jak najdłużej zachowały ciepło.Bułeczki najlepiej smakują na ciepło.