Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z ciecierzycą
Do misy robota wsypać mąkę i sól. Ciecierzycę rozdrobnić (zmieliłam w maszynce do mięsa), wsypać. W ciepłej wodzie z mlekiem rozpuścić cukier i drożdże, wlać do misy. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić do wyrośnięcia na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto wyjąć na stolnicę, krótko zagnieść. Podzielić n 7-8 części. Z każdej uformować bułeczkę i ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia lub mata silikonową. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut do napuszenia. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut. Wystudzić na kratce.
zbysiowa
Alex_M
zjadłam 'ugotowana' ;) już edytuję! dzięki!