Sposób przygotowania:
bułeczki drożdżowe z czekoladą
125 ml mleka i 1 łyżkę stołową cukru podgrzewamy w garnku. Ma być letnie, nie gorące, bo zabijemy bakterie i drożdże nie urosną. Dodajemy 5 dkg drożdży i zostawiamy na okolo 5-10 min aż urosną przykrywając ściereczką. Osobno do garnka dajemy 0,5 kg mąki, 0,5 szklanki cukru, 2 jajka i 1/3 kostki masła. Dodajemy urośnięte drożdże i zagniatamy ciasto, aż będzie samo odchodziło od rąk. Odstawić w ciepłym miejscu aż urośnie około 30 min. Posmarować brytfankę margaryną. Formujemy babeczki i wkładamy do środka 2 kostki gorzkiej czekolady. Aby bułeczki były pięknie świecące smarujemy żółtkiem z wierzchu. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 min.