Statek_Matka

Statek_Matka

Kucharz
[Przepisów: 14]

bułeczki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bułeczki mogą być podawane jako przystawka lub jako danie główne

bułeczki faszerowane

Składniki:

bułeczki faszerowane

 

  • 10 bułek ( kajzerek lub wrocławskich)
  • 1 kg pieczarek
  • 1/2 kg kiełbasy
  • 4 cebule
  • 20 plasterków sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

bułeczki faszerowane
bułki przekroić na pół, miękki środek wyskrobać ( przyda się na bułkę tartą lub do karmienia kaczek ;) ) i ułożyć na blasze od piekarnika. pieczarki, kiełbasę i cebulę drobno pokroić i obsmażyć na patelni, doprawić do smaku solą i pieprzem. tak przygotowany farsz nałożyć do połówek bułek, każdą połówkę przykryć serem żółtym zapiekać ok 15 minut w 170 stopniach