Sposób przygotowania:
Bułeczki faszerowane szynką i pieczarkamiPodsmażanie pieczarek i cebuli
Pieczarki oczyszczam i kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na oliwie podsmażam pieczarki razem z cebulą. Oprószam solą i pieprzem.
Przygotowanie składników
Szynkę kroję w paski. Pomidora kroję w półplasterki.
Robienie wgłębień w bułeczkach
Z bułeczek odkrawam wierzchołki. Usuwam wnętrze bułeczek robiąc wgłębienia.
Nadziewanie bułeczek
Wgłębienia w bułeczkach wypełniam podsmażonymi pieczarkami, szynką i pomidorem. Oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Ser żółty kroję w paski. Ser układam na wierzchu bułeczek. Bułeczki zapiekam około 15 minut w temperaturze 180 stopni.