Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Bułeczki faszerowane szynką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Bułeczki faszerowane szynką, pieczarkami i pomidorem- doskonała przekąska dla całej rodziny. Każdemu będą smakować.

Bułeczki faszerowane szynką i pieczarkami

Składniki:

Bułeczki faszerowane szynką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki faszerowane szynką i pieczarkami

Podsmażanie pieczarek i cebuli

Bułeczki faszerowane szynką i pieczarkami
Pieczarki i cebulę kroję i podsmażam na oliwie.

Pieczarki oczyszczam i kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na oliwie podsmażam pieczarki razem z cebulą. Oprószam solą i pieprzem.

Przygotowanie składników

Bułeczki faszerowane szynką i pieczarkami
Szynkę i pomidora kroję na mniejsze kawałki.

Szynkę kroję w paski. Pomidora kroję w półplasterki.

Robienie wgłębień w bułeczkach

Bułeczki faszerowane szynką i pieczarkami
Z bułeczek usuwam wnętrze i robię wgłębienia.

Z bułeczek odkrawam wierzchołki. Usuwam wnętrze bułeczek robiąc wgłębienia.

Nadziewanie bułeczek

Bułeczki faszerowane szynką i pieczarkami
Szynką, pieczarkami i pomidorem nadziewam bułeczki.

Wgłębienia w bułeczkach wypełniam podsmażonymi pieczarkami, szynką i pomidorem. Oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Ser żółty kroję w paski. Ser układam na wierzchu bułeczek. Bułeczki zapiekam około 15 minut w temperaturze 180 stopni.