Sposób przygotowania:
Bułeczki gotowane na parze z wieprzowiną
Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej cukier, masło, drożdże i składniki płynne czyli wodę, ocet i olej sezamowy. Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto po czym odstawiamy je na godzinę w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość. W czasie kiedy ciasto rośnie przygotowujemy farsz. Na patelni podsmażamy posiekaną w kostkę cebulkę, kiedy będzie zeszklona dodajemy do niej mieloną łopatkę wieprzową – podsmażamy wszystko razem około 15 minut. Podsmażone mięso doprawiamy do smaku, sosem sojowym imbirem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i cukrem. Odstawiamy do wystygnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładamy na podsypaną mąką stolnice- zagniatamy, rozwałkowujemy i wycinamy dużym kubkiem lub salaterką placuszki. Na środku każdego placka kładziemy łyżkę farszu i zlepiamy je do góry i formujemy okrągłe bułki. Bułeczki układamy na posmarowanej delikatnie oliwą kratce do gotowania na parze i parujemy je 20 minut. W czasie kiedy bułki się gotują szykujemy sos – łącząc w miseczce wszystkie składniki, aż do rozpuszczenia się cukru. Bułeczki podajemy gorące razem z sosem do maczania, ale świetnie smakują i na zimno