Sposób przygotowania:
Bułeczki kordaszki
Składniki powinny mieć jednakową temperaturę (pokojową )
Miód przekładam do miseczki, mieszam z drożdżami, następnie wlewam wodę i solę . Do mieszanki dodaję porcjami mąkę i wyrabiam ciasto.
Wyrobione dzielę na osiem kawałków i formuję bułeczki. Bułeczki można posmarować jajkiem i posypać dowolnymi ziarenkami.
Układam je na papierze do pieczenia, wkładam do piekarnika i piekę około 30 minut w 190-200 st C, temperatura i czas zależy od piekarnika.
Jak bułeczki się przyrumienią są gotowe. Studzę na kratce.
*źródło wż - autor kordaszka
Miód przekładam do miseczki, mieszam z drożdżami, następnie wlewam wodę i solę . Do mieszanki dodaję porcjami mąkę i wyrabiam ciasto.
Wyrobione dzielę na osiem kawałków i formuję bułeczki. Bułeczki można posmarować jajkiem i posypać dowolnymi ziarenkami.
Układam je na papierze do pieczenia, wkładam do piekarnika i piekę około 30 minut w 190-200 st C, temperatura i czas zależy od piekarnika.
Jak bułeczki się przyrumienią są gotowe. Studzę na kratce.
*źródło wż - autor kordaszka
marietta