Sposób przygotowania:
Bułeczki na parze inaczej - parzuchy
Mąke podgrzac w garnku ( ja położyłam chwilke na grzejnik).Drożdże utrzeć z cukrem i dodać lekko pogrzane mleko ( nie gorące) , następnie utrzec jajko z odrobiną cukru i dodać do drożdży.Na końcu dodajemy mąkę i wyrabiamy na jednolita mase.Odstawic w ciepłe miejsce na chwilke żeby ciasto podrosło.
Przygotowac duży garnek z wodą.Jak woda zacznie wrzeć nałozyć na garnek gaze lub ściereczke i owinąc gumką lub sznurkiem(żeby sie nie zsunęła ) Na to układamy ulepione bułeczki. ( ja przykryłam to dodatkowo metalową miską - ale to już wedle uznania kto jak woli ).SMACZNEGO
Przygotowac duży garnek z wodą.Jak woda zacznie wrzeć nałozyć na garnek gaze lub ściereczke i owinąc gumką lub sznurkiem(żeby sie nie zsunęła ) Na to układamy ulepione bułeczki. ( ja przykryłam to dodatkowo metalową miską - ale to już wedle uznania kto jak woli ).SMACZNEGO
bogda46
zewa
luna
Mnie tez takie smakuja najlepiej:)
kinga
renia30
i tak samo smakowały jak wyglądaja :)ja tez bym tak wolała śmietanka jagody myyyyyy ale moje smyki sa wybredne i dałam i do wyboru - jagód nie ruszyli :(
PREZES_oz
MOZNA JE PODAC ROWNIEA Z SOSEM Z WOLOWINY I KAWALKAMI MIESA + OGOREK KONSERWOWY
LUB SUROWKA Z KISZONEJ KAPUSTY , ALBO SLODKA KAPUSTA ZASMAZANA.
JEDEN WARUNEK - W PRZEPISIA NALEZY ZMIENIC PROPORCJE CUKRU I SOLI
czarna-mamba
Persik