Sposób przygotowania:
Bułeczki owsiane ze słonecznikiem
Ciepłą wodę mieszamy z drożdżami, płatkami owsianymi, solą i cukrem. Odstawiamy na 30 minut. Następnie dodajemy mąkę i ziarna słonecznika i siemienia lnianego.
Ciasto mieszamy do połączenia się składników. Ciasto jest luźne. Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Formujemy bułeczki wielkości pomarańczy, ręce maczamy w mleku, ciasto jest dość ciężke do formowania. Przekładamy do natłuszczonej blaszki.
Smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)
Ciasto mieszamy do połączenia się składników. Ciasto jest luźne. Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Formujemy bułeczki wielkości pomarańczy, ręce maczamy w mleku, ciasto jest dość ciężke do formowania. Przekładamy do natłuszczonej blaszki.
Smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)