Sposób przygotowania:
Mleczne bułeczki z otrębami i płatkami owsianymi
1.Drożdże rozcieramy z cukrem,łyżką mąki i kilkoma łyżkami ciepłego mleka.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut. 2.Do mąki wbijamy jajko,dodajemy sól,wyrośnięte drożdże,płatki owsiane,otręby pszenne i stopniowo wlewając ciepłe mleko zagniatamy ciasto. Następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około godzinę w ciepłe miejsce. 3.Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 części i formujemy bułeczki. 4.Uformowane bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na około 30 minut,żeby bułeczki podrosły. 5.Wyrośnięte bułeczki pieczemy około 40-45 minut w temperaturze 190 stopni.