Sposób przygotowania:
Bułeczki pszenne z błonnikiem
Do letniego mleka wkruszyć drożdże, wsypać cukier i łyżkę mąki.
Wszystko lekko wymieszać i odstawić do wyrośnięcia drożdży.
Kasię stopić i przestudzić.
Mąkę przesiać do miski, dodać błonnik, sól i wyrośnięty zaczyn i wyrobić ciasto.
Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia.
Gdy wyrośnie, kilka razy je przerobić, formować bułeczki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Naciąć bułki w kratkę i posypać otrębami.
Bułki zostawić do wyrośnięcia.
Gdy podwoją swoją objętość wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 20-25 minut.
Wszystko lekko wymieszać i odstawić do wyrośnięcia drożdży.
Kasię stopić i przestudzić.
Mąkę przesiać do miski, dodać błonnik, sól i wyrośnięty zaczyn i wyrobić ciasto.
Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia.
Gdy wyrośnie, kilka razy je przerobić, formować bułeczki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Naciąć bułki w kratkę i posypać otrębami.
Bułki zostawić do wyrośnięcia.
Gdy podwoją swoją objętość wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 20-25 minut.
Agiatis