Sposób przygotowania:
Pizzerinki z brzoskwinią
Do miski pokruszyć drożdże, posypać cukrem, rozetrzeć łyżką do uzyskania płynnej konsystencji. Wlać wodę, wymieszać. Wsypać sól i mąkę pszenną, krótko wyrobić jednolite ciasto.
Podzielić na 6 równych części, uformować na kształt owalu o grubości ok. 1 cm. Mozzarellę pokroić w plastry, ułożyć na cieście (po 2 plasterki na każdej).
Brzoskwinie pokroić w plastry (nie obierać), ułożyć na serze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220C, piec ok. 15-17 minut.
Upieczone pizzerinki posypać świeżym oregano i pieprzem cytrynowym.
Podzielić na 6 równych części, uformować na kształt owalu o grubości ok. 1 cm. Mozzarellę pokroić w plastry, ułożyć na cieście (po 2 plasterki na każdej).
Brzoskwinie pokroić w plastry (nie obierać), ułożyć na serze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220C, piec ok. 15-17 minut.
Upieczone pizzerinki posypać świeżym oregano i pieprzem cytrynowym.