Sposób przygotowania:
Bułeczki słodkie
Najpierw na stolnicę przesiać mąkę, dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, cukier waniliowy, wlać żółtka,
śmietanę i zagnieść dobrze ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 40 minut. Następnie ciasto rozwałkować, szklanką wyciąć krążki. Na połowę krążków ułożyć
po wypestkowanej śliwce, posypać cukrem i przykryć pozostałymi krążkami. Dokładnie zlepić brzegi. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem,
Piec w temp 185 stopni 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!:)
śmietanę i zagnieść dobrze ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 40 minut. Następnie ciasto rozwałkować, szklanką wyciąć krążki. Na połowę krążków ułożyć
po wypestkowanej śliwce, posypać cukrem i przykryć pozostałymi krążkami. Dokładnie zlepić brzegi. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem,
Piec w temp 185 stopni 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!:)