Sposób przygotowania:
Bułeczki śniadaniowe
Wszystkie składniki wymieszać wlać wodę i wybić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1 h w ciepłe miejsce.
Po tym czasie podzielić ciasto na 10 części z każdej formować kulę lekko spłaszczyć i ułożyć na blaszy z papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 45 minut.
Następnie na bułeczkach naciąć krzyż, posmarować rozmąconym jajkiem z mlekiem i posypać połowę makiem a połowę płatkami owsianymi.
Piec 15 minut w temp 225 stopni
Po tym czasie podzielić ciasto na 10 części z każdej formować kulę lekko spłaszczyć i ułożyć na blaszy z papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 45 minut.
Następnie na bułeczkach naciąć krzyż, posmarować rozmąconym jajkiem z mlekiem i posypać połowę makiem a połowę płatkami owsianymi.
Piec 15 minut w temp 225 stopni