renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Bułeczki z bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bułeczki z bułką tartą, są to bułeczki tylko obsypywane tą bułką. Są pyszne i chrupiące idealne na śniadanie.

Bułeczki z bułką tartą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bułeczki z bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z bułką tartą

Etap 1

Bułeczki z bułką tartą
Obie mąki i sól wsypać do wysokiego naczynia.

Obie mąki i sól wsypać do naczynia.

Etap 2

Bułeczki z bułką tartą
Drożdże rozpuścić z kilkoma łyżkami ciepłej wody i pół łyżeczki cukru.

Drożdże rozpuścić z kilkoma łyżkami ciepłej wody i pół łyżeczki cukru. Gdy zaczną pracować dodać do mąk. Dodać należy również olej.

Etap 3

Bułeczki z bułką tartą
Pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.

Wyrobić ciasto, potem przełożyć je do miski i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.

Etap 4

Bułeczki z bułką tartą
Następnie wyrobić ciasto rozwałkować i zwinąć w rulon.

Następnie wyrobić ciasto rozwałkować i zwinąć w rulon, który trzeba obtoczyć w bułce tartej.

Etap 5

Bułeczki z bułką tartą
Nożem pokroić rulon na bułeczki, ułożyć je na papierze do pieczenia, posypać sezamem.

Nożem pokroić rulon na bułeczki, ułożyć je na papierze do pieczenia, posypać sezamem i piec temperaturze 200ºC przez około 20 minut.