zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na dania z jagodami

Bułeczki z jagodami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

bułeczki i na śniadanko i na deser

Bułeczki z jagodami

Składniki:

Bułeczki z jagodami

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z jagodami
Kasię stopić i ostudzić. Do miski dajemy kolejno składniki według tej kolejności jak w spisie. Nie mieszamy i odstawiamy miskę z zawartością na godzinę. Po tym czasie gdy masa lekko podrośnie wyrabiamy ciasto. Odrywamy kawałki ciasta, robimy krążek na środek kładziemy po łyżeczce jagód i formujemy kulkę. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zostawiając odstępy i smarujemy rozmąconym białkiem. Gdy bułki podrosną wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 25-30 minut. Lekko przestudzone bułki smarujemy lukrem zrobionym z cukru pudru i soku z cytryny.