Sposób przygotowania:
Bułeczki z korzennymi gruszkami
Mąkę przesiewamy do miski,dodajemy pokrojone masła. Rozdrabniamy masło. Dodajemy cukier puder, mieszamy rękami jak ciasto kruche. Dodajemy jajka. Drożdże mieszamy z śmietaną. Dodajemy do ciasta. Wyrabiamy. Odstawiamy na ok 30 min.
Gruszki obieramy kroimy na 4 i obgotowujemy w wodzie z cukrem i przyprawami. Chłodzimy. Z ciasta bierzemy po kawałku. Robimy kulkę. Lekko rozpłaszczamy kładziemy 2 kawałki gruszki zamykamy-formujemy w kulkę. Układamy na blaszce.
Pieczemy do zarumienienia.
Gruszki obieramy kroimy na 4 i obgotowujemy w wodzie z cukrem i przyprawami. Chłodzimy. Z ciasta bierzemy po kawałku. Robimy kulkę. Lekko rozpłaszczamy kładziemy 2 kawałki gruszki zamykamy-formujemy w kulkę. Układamy na blaszce.
Pieczemy do zarumienienia.
Magdalena88