Sposób przygotowania:
Drożdżówki rabarbarowo-gruszkowe
W mniejszej miseczce wymieszać ze sobą mleko, jajka i biały cukier. Mleko ma mieć letnią temperaturę!W dużej misie wymieszać razem mąkę, drożdże, sól, masło. Dodać roztwór mleczny wyrabiać ciasto, aż będzie elastyczne. Uformować kulę, przykryć ściereczką i odstawić do podwojenia objętości.Gdy ciasto wyrośnie, odkryć je, uderzyć pięścią, wyrobić jeszcze chwilę i uformować wałek, który należy podzielić na 9 części. Z każdej uformować kulę, spłaszczyć i położyć na blasze do pieczenia w pewnych odstępach od siebie. Pozostawić do wyrośnięcia na pół godziny. Owoce umyć, obrać i pokroić w kosteczkę. Zasypać cukrem brązowym i wymieszać. Przygotować kruszonkę i rozbełtać jajko do posmarowania drożdżówek. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Przed pieczeniem w każdej drożdżówce zrobić zagłębienie, włożyć do niego maksymalną ilość. Posmarować ciasto jajkiem i posypać obficie kruszonką.Piec 25 minut.