Sposób przygotowania:
Bułeczki z kruszonką
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu " Bułeczki drożdżowe". Uformować bułeczki i ułożyć na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze,odstawić do wyrośnięcia na 10-15 minut.Przygotować kruszonkę:
Mąkę wymieszać z cukrem,wlać roztopione,gorące masło,dokładnie wymieszać.Rozetrzeć ręką na drobne grudki.Wyrośnięte bułeczki posmarować białkiem,posypać kruszonką,przyciskając je palcami,aby dobrze trzymały się ciasta.Piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) na złoty kolor.
Przygotować ciasto wg przepisu " Bułeczki drożdżowe". Uformować bułeczki i ułożyć na posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blasze,odstawić do wyrośnięcia na 10-15 minut.Przygotować kruszonkę:
Mąkę wymieszać z cukrem,wlać roztopione,gorące masło,dokładnie wymieszać.Rozetrzeć ręką na drobne grudki.Wyrośnięte bułeczki posmarować białkiem,posypać kruszonką,przyciskając je palcami,aby dobrze trzymały się ciasta.Piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) na złoty kolor.