Sposób przygotowania:
Bułeczki z marmoladą
Ja wyrabiam ciasto w maszynie , bo jest mi wygodniej .
Mąkę wsypać do misy , dodać jajko , ciepłe mleko , rozpuszczoną margarynę ( ostudzoną ) cukier ,szczyptę soli i na końcu drożdże . Wyrobić dobrze ciasto odstawić do wyrośnięcia .
Urywamy małe kawałki ciasta rozciągamy rękami i na środek kładziemy łyżeczką marmoladę . Zawijamy i robimy bułeczki , rozbełtanym jajkiem smarujemy wierzch bułeczek . Zapiekamy w piekarniku około 20 minut w temp. 200 C .
Mąkę wsypać do misy , dodać jajko , ciepłe mleko , rozpuszczoną margarynę ( ostudzoną ) cukier ,szczyptę soli i na końcu drożdże . Wyrobić dobrze ciasto odstawić do wyrośnięcia .
Urywamy małe kawałki ciasta rozciągamy rękami i na środek kładziemy łyżeczką marmoladę . Zawijamy i robimy bułeczki , rozbełtanym jajkiem smarujemy wierzch bułeczek . Zapiekamy w piekarniku około 20 minut w temp. 200 C .