Sposób przygotowania:
Bułeczki z nadzieniem polane czekoladą
Pokruszone drożdże połączyć z niewielką ilością mleka, cukrem oraz 2 łyżkami mąki.Odstawić do wyrośnięcia. Roztopić masło. Przesiać mąkę i do niej dodać przestudzone masło, zaczyn, 3 jajka, resztę mleka, sól. Zagnieść ciasto.Gdy odchodzi od ręki jest gotowe. Ponownie odstawić, przykryć czystą ściereczką i zostawić w cieple, aby podwoiło objętość. Z ciasta zrobić wałek i pokroić na kawałki. Każdy kawałek nadziać łyżeczka marmolady i zlepić. Formować bułeczki. Następnie przygotować blaszkę, wyłożyć nią papierem do pieczenia, posypać lekko mąką i układać bułeczki. Jajko roztrzepać, posmarować bułki. Piec ok. 20 minut. Polewa:Składniki wymieszać, gotować kilka minut do zgęstnienia. Polać bułeczki.