Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serem
CIASTO: 3/4 szklanki mleka podgrzać, i rozpuścić w niej drożdże oraz cukier. Mąkę wsypać do miski,posolić szczyptą, wydrążyć rowek, wbić do tego jajko i żółtka i rozpuszczone drożdże. Resztę mleka podgrzać. Wlać do mąki, wyrabiać ciasto. Pod koniec wyrabiania, rozpuścić margarynę i ciepłą wlać do ciasta i dokładnie wyrobić. Ciasto dać do miski, przykryć ręcznikiem, dać do wyrośnięcia na ok. 20 minut.
SER: Margarynę, żółtka i cukier dokładnie utrzeć. Dokładać zmielony ser biały oraz opakowanie budyniu. Ucierać cały czas. Ubić białka, połączyć z masą serową. Wlać mleko i dalej mieszać. Ciasto rozwałkować dość grubo, wykrawać kwadraty, nakładać masę serową na każdy po trochu, łączyć ze sobą naprzeciwległe rogi, i układać na brytfannie wysmarowanej masłem. Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
SER: Margarynę, żółtka i cukier dokładnie utrzeć. Dokładać zmielony ser biały oraz opakowanie budyniu. Ucierać cały czas. Ubić białka, połączyć z masą serową. Wlać mleko i dalej mieszać. Ciasto rozwałkować dość grubo, wykrawać kwadraty, nakładać masę serową na każdy po trochu, łączyć ze sobą naprzeciwległe rogi, i układać na brytfannie wysmarowanej masłem. Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.