anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Bułeczki z serem i rodzynkami

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo smaczne bułeczki:)z tej porcji wyszło mi 19 bułeczek.

Bułeczki z serem i rodzynkami

Składniki:

Bułeczki z serem i rodzynkami

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego po 275 g
  • 1 żółtko
  • 1 jajko
  • 1 budyń śmietankowy
  • 60 dkg białego sera mielonego
  • 1 cukier waniliowy
  • kilka łyżek cukru pudru wg uznania i smaku
  • 3 czubate łyżki umytych rodzynek
  • migdały,suchy mak lub orzechy do posypania

Sposób przygotowania:

Bułeczki z serem i rodzynkami
Do mielonego sera,dodać cukier waniliowy,żółtko,cukier puder wg smaku,1 budyń waniliowy. Ciasto rozmrozić,rozwinąć(ja kupuję gotowe ciasto francuskie,które jest bardzo cienkie,nie trzeba go wałkować) Na 3/4 ciasta,rozłożyć masę serową, resztę posmarować roztrzepanym jajkiem,zwinąć roladę. Pokroić na kawałki ,wielkość dowolna,posmarować jajkiem,posypać migdałami, makiem lub orzechami,blachę posmarować tłuszczem,wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 200ºC około 20 min, aż bułeczki się zrumienią. Polecam,bułeczki się robi bardzo szybko,są przepyszne. Smacznego