Sposób przygotowania:
Bułeczki z serem i rodzynkami
Do mielonego sera,dodać cukier waniliowy,żółtko,cukier puder wg smaku,1 budyń waniliowy. Ciasto rozmrozić,rozwinąć(ja kupuję gotowe ciasto francuskie,które jest bardzo cienkie,nie trzeba go wałkować) Na 3/4 ciasta,rozłożyć masę serową, resztę posmarować roztrzepanym jajkiem,zwinąć roladę. Pokroić na kawałki ,wielkość dowolna,posmarować jajkiem,posypać migdałami, makiem lub orzechami,blachę posmarować tłuszczem,wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 200ºC około 20 min, aż bułeczki się zrumienią. Polecam,bułeczki się robi bardzo szybko,są przepyszne. Smacznego
Bahus
anullka7
Bardzo mi miło:)dzięki za skorzystanie z przepisu.
misia13
jovi
smaki12
csigreg
Alexandra Dropinsky