Sposób przygotowania:
Bułeczki z truskawkami
W ciepłym mleku z 1 łyżeczką cukru rozpuścić drożdże. Palmę rozpuścić i przestudzić. Do mąki dodać cukier, cukier waniliowy i sól, wymieszać. Do sypkich składników dodać jajko, palmę i rozczyn drożdżowy. Wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 7-8 części. Każdą część rozciągnąć w dłoniach. Truskawki umyć i odszypułkować. Po 2-3 umieścić na każdym kawałku ciasta, złączyć brzegi i uformować w kulkę. Bułeczki kłaść na wysmarowaną blachę i posmarować białkiem. Piec w 180 stopniach przez 25-30 minut.
zewa
Beatris
Ok, dzięki.