mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Buletki pikantne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie o to danie można podawać z frytkami, ryżem, sałatą.Każdy może dodać co lubi.

Buletki pikantne

Składniki:

Buletki pikantne

 

  • 25 dag mielonego mięsa
  • jajko
  • 10 dag sera rokpol
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 10 dag wędzonego boczku
  • parę plastrów żółtego sera

Sposób przygotowania:

Buletki pikantne
Z mięsa, jajka, pokruszonego sera, wina soli oraz pieprzu przygotować masę mięsną.Formować płaskie kotleciki, obtoczyć w mące. Smażyć krótko na gorącym tłuszczu z obu stron.Wędzony boczek pokroić w cienkie plasterki, ułożyć po jednym na każdej buletce.Na wierzch położyć po pół plasterka sera żółtego.Zapiec w piekarniku w tem.200C.Smacznego.