Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Bulgarskie kebapczeta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smak urlopu..

Bulgarskie kebapczeta

Składniki:

Bulgarskie kebapczeta

 

  • 400g mielonej wolowiny
  • 2 lyzki stolowe lodu (normalne kostki lodu z wody)
  • sol
  • pieprz
  • czosnek
  • posiekana cebula
  • czáber
  • papryka w proszku

 

Sposób przygotowania:

Bulgarskie kebapczeta
Mieso mozna zmielic samemu (polecam) w czasie mielenia dodac lod i rtazem mielic. Kto ma gotowe mieso mielone, wklada je do miski i miesza mikserem z lodem..ew. do malaksera ..chodzi o dokladne polaczenie miesa z lodem, ktory dziala na mase miesna emulgujaco. Dodac przyprawy, od razu uformowac podluzne kotlety - kebapczeta. Z podanej porcji wyszlo mi 10 szt. Mozna ugrilowac ..na grillu normalnym, elektrycznym..lub w piekarniku. Do tego mozna podac frytki i szopska salate :)