Sposób przygotowania:
Bulion austriacki
Umyte mięso zalewamy 2 litrami wody i zagotowujemy. Zdejmujemy szumowiny. Dodajemy spieczone cebule, obraną włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu około 2,5 godz.
W międzyczasie zajmujemy smażeniem naleśników. Do mleka z wodą dodajemy jaja, szczyptę soli, kakao i mąkę orkiszową. Miksujemy na gładko. Nie przerywając miksowania dosypujemy mąkę pszenną w takiej ilości, by powstało ciasto naleśnikowe . Na końcu dodajemy sezam, mieszamy i wstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Smażymy naleśniki na suchej patelni.
Po przestudzeniu zwijamy je w rulon i kroimy jak makaron. Rosół odcedzamy, odtłuszczamy (jeśli trzeba) dodajemy natkę pietruszki.Kawałki warzyw korzeniowych z rosołu kroimy drobno, nakładamy na talerze razem z makaronem naleśnikowym. Zalewamy gorącym rosołem.
W międzyczasie zajmujemy smażeniem naleśników. Do mleka z wodą dodajemy jaja, szczyptę soli, kakao i mąkę orkiszową. Miksujemy na gładko. Nie przerywając miksowania dosypujemy mąkę pszenną w takiej ilości, by powstało ciasto naleśnikowe . Na końcu dodajemy sezam, mieszamy i wstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut. Smażymy naleśniki na suchej patelni.
Po przestudzeniu zwijamy je w rulon i kroimy jak makaron. Rosół odcedzamy, odtłuszczamy (jeśli trzeba) dodajemy natkę pietruszki.Kawałki warzyw korzeniowych z rosołu kroimy drobno, nakładamy na talerze razem z makaronem naleśnikowym. Zalewamy gorącym rosołem.
mysza75
Koper
jaNina