Sposób przygotowania:
Imbirowy rosół z omletem tamagoyaki
Podzielić na kawałki kurczaka, umyć i ułożyć w garnku.
Obrane warzywa i opiec na suchej patelni na rumiano ( wydobędzie sie naturalne cukry , które karmelizując się nadadzą wywarowi kolor i smak).
Dołożyć do garnka do kurczaka .
Wrzucić przyprawy ( goździki, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty , grzybek, lubczyk, gałązkę selera i natkę pietruszki).
Wlać łyżkę maggi. Zalać wodą i gotować ok.1,5 godziny.
Wyjąć mięso i warzywa.*
Wywar przecedzić.
Odlać 1,5 szklanki bulionu ( resztę przeznaczyć na inne zupy lub sosy ).
Do bulionu wrzucić imbir. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym gazie pod przykryciem 15 minut. Wyłowić imbir. Doprawić do smaku sosem sojowym i cukrem.
Jajka roztrzepać dokładnie z odrobiną soli.
Rozgrzać lekko natłuszczoną małą prostokątną patelnię. Wlewać porcję masy jajecznej.
Rozprowadzić po dnie patelni. Poczekać aż się zetnie.
Zrolować drewnianą łopatką do jednego węższego brzegu.
Dolać na puste miejsce nową porcję masy jajecznej i znów poczekać aż się zetnie.
Ponownie rolować omlet zwijając po świeżej warstwie w dugą stronę. I tak robimy aż do wyczerpania masy. Zsunąć omlet na deskę i poczekać aż ostygnie.
Pokroić w paski jak na gruby makaron.
Do miseczek wlać gorący bulion. włożyć pokrojony omlet tamagoyaki, posypać szczypiorkiem.
* Użyć je do innych potraw ( warzywa do sałatki, mięso na galaretkę lub II Danie).
Obrane warzywa i opiec na suchej patelni na rumiano ( wydobędzie sie naturalne cukry , które karmelizując się nadadzą wywarowi kolor i smak).
Dołożyć do garnka do kurczaka .
Wrzucić przyprawy ( goździki, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty , grzybek, lubczyk, gałązkę selera i natkę pietruszki).
Wlać łyżkę maggi. Zalać wodą i gotować ok.1,5 godziny.
Wyjąć mięso i warzywa.*
Wywar przecedzić.
Odlać 1,5 szklanki bulionu ( resztę przeznaczyć na inne zupy lub sosy ).
Do bulionu wrzucić imbir. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym gazie pod przykryciem 15 minut. Wyłowić imbir. Doprawić do smaku sosem sojowym i cukrem.
Jajka roztrzepać dokładnie z odrobiną soli.
Rozgrzać lekko natłuszczoną małą prostokątną patelnię. Wlewać porcję masy jajecznej.
Rozprowadzić po dnie patelni. Poczekać aż się zetnie.
Zrolować drewnianą łopatką do jednego węższego brzegu.
Dolać na puste miejsce nową porcję masy jajecznej i znów poczekać aż się zetnie.
Ponownie rolować omlet zwijając po świeżej warstwie w dugą stronę. I tak robimy aż do wyczerpania masy. Zsunąć omlet na deskę i poczekać aż ostygnie.
Pokroić w paski jak na gruby makaron.
Do miseczek wlać gorący bulion. włożyć pokrojony omlet tamagoyaki, posypać szczypiorkiem.
* Użyć je do innych potraw ( warzywa do sałatki, mięso na galaretkę lub II Danie).