pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bulion z kaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

aromatyczny bulion, doskonały jako baza do sosów

Bulion z kaczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bulion z kaczki

 

 

Sposób przygotowania:

Bulion z kaczki
Korpus kaczki wkładamy do zimnej wody i gotujemy ok 1h na bardzo małym ogniu. Następnie dodajemy warzywa i przyprawy wraz z kostkami, cebulę oraz kilka łupin cebuli i gotujemy kolejną godzinę. Przelewamy rosół przez sito zostawiając końcówkę zanieczyszczonego rosołu w garnku. Następnie wyklarowany rosół gotujemy, aż płyn zredukuje się do połowy. Gdy ostygnie wybieramy połowę tłuszczu łyżeczką.
Bulion z kaczki
Etap 1 Gotowanie wywaru

Tagi:

kaczka