Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bułka drożdżowa z otrębami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pieczywo z otrębami to smaczne i zdrowe śniadanie lub kolacja

Bułka drożdżowa z otrębami

Składniki:

Bułka drożdżowa z otrębami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bułka drożdżowa z otrębami
Do miski wrzucić pokruszone drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko, szklankę mąki, wymieszać, przykryć ściereczką, położyć w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy rozczyn podwoi swoją objętość dodać jajko, wsypać otręby, sól i pozostałą mąkę, wyrobić ciasto. Dokładnie wyrobione ciasto przełożyć do przygotowanej formy, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 160-170 stopni około 40 minut. Piec na złoty kolor

Tagi:

jajko jajka