Sposób przygotowania:
Bułki grahamkiEtap 1:

Drożdże rozpuścić w 100 ml ciepłej wody z dwiema łyżkami mąki i cukrem. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut, aby drożdże zaczęły pracować.
Do pozostałej mąki dodać 200 ml ciepłej wody, sól i rozczyn.
Etap 2:

Połączyć wszystkie składniki i przez 15 minut wyrabiać miękkie i elastyczne ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia przykryte ściereczką na 1 godzinę.
Etap 3:

Ciasto podzielić na mniejsze kawałki o równych rozmiarach (ja podzieliłam na 9 części) i uformować kształt bułek, lekko spłaszczając. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia i ułożyć bułki. Odłożyć w ciepłe miejsce, aby jeszcze podrosły (na 30 min.).
Etap 4:

Na końcu bułki posmarować mlekiem, posypując płatkami owsianymi. Piekarnik nagrzać do 200°C i piec przez 20 minut. Jeśli zrobimy większe bułki czas pieczenia lekko wydłużyć.