Sposób przygotowania:
Domowe bułki grahamki
Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem, dwiema łyżkami letniej wody i odstawić w ciepłe miejsce, aż drożdże zaczną pracować. Obie mąki wymieszać z otrębami i solą, dodać miękkie masło, wlać wyrośnięte drożdże i resztę ciepłej wody. Wyrobić gładkie, miękkie i elastyczne ciasto. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić na 14 równych części i uformować bułeczki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakryć ściereczka i odstawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Posmarować mlekiem i obsypać otrębami. Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 15 minut. Studzić na kratce kuchennej.*zrobiłam na podstawie przepisu @domiwkuchni znalezionym na jednym z portali kulinarnych, tutaj podaję z moimi zmianami