cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Bułki lub strucle zwykłe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

drożdżowe ciasto

Bułki lub strucle zwykłe

Składniki:

Bułki lub strucle zwykłe

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki lub strucle zwykłe

Szklankę mąki i drożdże zaczynić mlekiem i postawić w cieple. Gdy urośnie, dosypać mąkę, wlać resztę mleka, posolić i wyrobić na pulchne ciasto. Postawić do rośnięcia. Wyłożyć na stolnicę i wyrabiać albo okrągłe bułeczki, albo splatać strucle. Ułożyć je na blachach posypanych mąką, a gdy podrosną, posmarować piwem lub białkiem. Piec przez około godzinę.


Tagi:

zwykle bułki