ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Bułki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przekąska na gorąco

Bułki nadziewane

Składniki:

Bułki nadziewane

 

  • 6 bułek kajzerek
  • 300 g kiełbasy podwawelskiej
  • kukurydza w puszce
  • przecier pomidorowy
  • 5 pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • ser żółty
  • oliwa, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bułki nadziewane
Z bułek ścinamy wierzchy. Wyjmujemy wnętrze. Kiełbasę, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy. Wszystkie pokrojone warzywa wraz z kiełbasą smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Wnętrza bułek smarujemy przecierem pomidorowym. Usmażone produkty mieszamy z kukurydzą, doprawiamy w razie potrzeby solą oraz pieprzem, i tym oto nadzieniem nadziewamy bułki. Ser żółty ścieramy na tarce. Każdą bułkę posypujemy obficie serem. Bułki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut.