Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Bułki nadziewane wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bułki nadziewane wiśniami podawać do potraw lub jako przystawkę

Bułki nadziewane wiśniami

Składniki:

Bułki nadziewane wiśniami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki nadziewane wiśniami
Wierzch bułek ściąć i wydłubać środki, pozostałe części usmażyć na oleju na chrupko, wiśnie wydrylować i polać rozgrzanym masłem, wymieszać, dodać grubo posiekane orzechy, pokruszone żółtka jajek ugotowanych na twardo oraz cukier i mielony cynamon. Masą wiśniową napełnić bułki i przykryć odciętymi wierzchami, włożyć do naczynia żaroodpornego, polać słodkim winem i mocno podgrzewamy.