Sposób przygotowania:
Bułki pszenno - ryżowo - serowe
Do miski wsypać mąkę, dodać sól, wsypać schłodzony ryż i zetrzeć na tarce serek topiony ( aby się dobrze ścierał można włożyć go na trochę do zamrażarki ) i wszytko wymieszać drewnianą łyżką. W drugiej miseczce rozetrzeć na płyn drożdże z cukrem, wlać wodę i olej po czym wymieszać i wlać do suchych składników. Dłońmi wyrobić ciasto, oprószyć je mąką i zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie ponownie je wyrobić. Blachę oprószyć mąką, ciasto podzielić na porcje, formować bułki i układać na blasze. Zostawić do wyrośnięcia. Bułki piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone bułki przestudzić.
![Bułki pszenno - ryżowo - serowe Bułki pszenno - ryżowo - serowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bulki-pszenno-ryzowo-serowe-224431.jpg)
![Bułki pszenno - ryżowo - serowe Bułki pszenno - ryżowo - serowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bulki-pszenno-ryzowo-serowe-224432.jpg)
![Bułki pszenno - ryżowo - serowe Bułki pszenno - ryżowo - serowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bulki-pszenno-ryzowo-serowe-224433.jpg)
![Bułki pszenno - ryżowo - serowe Bułki pszenno - ryżowo - serowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bulki-pszenno-ryzowo-serowe-224434.jpg)