Sposób przygotowania:
Bułki serowe z cytrynowym lukrem
Margarynę włożyć do żaroodpornego naczynia wstawić na minutę do mikrofalówki, aby się rozpuściła, wlać do niej mleko i przestudzić, Do misy od robota wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, przemieszać je mieszadłem, a następnie wlać rozpuszczoną margarynę z mlekiem, dokładnie wymieszać mikserem. Następnie wyjąć twaróg z opakowania i kawałki wrzucać do misy z ciastem, włączyć robot i dokładnie wszystko połączyć. Stolnicę posypać mąką i wyłożyć ciasto, które dokładnie zagnieść i wyrobić ręką. Podzielić ciasto na pół, wałkować na dość cienkie placki, które kroić na kwadraty. Z drugim kawałkiem zrobić to samo (z ciasta da sie wykroić ok. 12 kwadratów) Jabłko obrać ze skórki, przekroić na pół, wykroić gniazdka nasienne i pokroić w kawałki, powinno być tyle kawałków ile mamy kwadratów. Całe jajko roztrzepać trzepaczką, smarować nim za pomocą pędzelka brzegi kwadratu, na jednej połowie ciasta kłaść kawałek jabłka, złożyć na pół i zlepiać je za pomocą widelca. Każdą bułkę posmarować rozmąconym jajkiem i ułożyć na blasze posmarowanej margaryną. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni z termoobiegiem 30 minut. Wyjąć bułki razem z blachą, przestudzić je. Przygotować lukier: do metalowej miski wyspać całą szklankę cukru pudru, wlać 100 ml wrzącej wody i dokładnie ucierać masę łyżką, aby nie było grudek, na koniec dodajemy sok z 1/2 cytryny cały czas ucierając. Płynnym lukrem smarujemy każdą ostudzoną bułkę i pozostawiamy je aż lukier stwardnieje.